Waarom FUE?

Met een FUE haartransplantatie zijn kale gebieden op uw hoofdhuid verleden tijd. Dankzij de nieuwe methode is de behandeling zo goed als pijnloos, houdt u geen zichtbare littekens over en kunt u rekenen op een snel genezingsproces. Tot slot bieden wij u een levenslange garantie op de haartransplantaten.

FUE haartransplantatie: de methode

FUE haartransplantatie (Follicular Unit Extraction) is een nieuwe methode van haartransplantatie. Dankzij ontwikkelingen in de cosmetische microchirurgie is het sinds enkele jaren mogelijk om haarwortels te implementeren met een gegarandeerd natuurlijk resultaat. En het belangrijkste: u loopt niet het risico dat er complicaties ontstaan. Door de nieuwe methode hoeft u voortaan niet meer bang te zijn voor grote littekens en veel pijn. Met behulp van een dunne, holle naald verwijderen we tijdens een FUE behandeling de haarzakjes. Deze haarzakjes – ook wel grafts genoemd – implementeren wij vervolgens in het kale gebied.

Is een FUE haartransplantatie voor iedereen geschikt?

FUE haartransplantatie is geschikt voor het behandelen van zowel beginnend als vergevorderd haarverlies. Om in aanmerking te komen voor een FUE haartransplantatie is het van belang dat er voldoende donorgebied aanwezig is. Hiermee bedoelen wij dat er voldoende haarzakjes aanwezig moeten zijn op het achterhoofd of aan de zijkant van uw hoofd net naast de oren. We kiezen er bewust voor om haartjes van deze plekken te transplanteren, omdat deze haren minder gevoelig zijn voor erfelijke haaruitval. Om te bepalen of een FUE haartransplantatie voor u geschikt is, vraagt u gratis een online consult aan. Tijdens dit consult adviseren wij u over de mogelijkheden.

Wanneer u niet in aanmerking komt voor een FUE haartransplantatie kunnen wij u vaak toch helpen. We bieden namelijk ook andere mogelijke behandelingen aan.

Doe een gratis online consultatie

De drie stappen van een FUE haartransplantatie

Een haartransplantatie is iets waar u goed over na moet denken. Het is niet iets waarover u even snel beslist. Bij Prohairclinic vinden wij het daarom ook heel belangrijk om u van tevoren goed voor te bereiden op de behandeling. Bij een FUE haartransplantatie doorlopen wij de volgende drie stappen.

Stap 1: gratis (online) consult

Wij starten het haartransplantatieproces altijd met een consult. Tijdens dit consult onderzoeken wij voor u de mogelijkheden van een FUE haartransplantatie. Komt u in aanmerking voor een transplantatie, dan bespreken wij met u hoe de behandeling in zijn werk gaat. Ook krijgt u alle ruimte om eventuele vragen te stellen. Ons advies is om vooraf een lijstje op te stellen met vragen of onduidelijkheden. Op deze manier weet u na het gesprek precies wat u te wachten staat.

Gratis online FUE haartransplantatie consultatie

Stap 2: het verwijderen van de haarzakjes

Na het consult is het tijd om de haarzakjes te transplanteren. Voordat wij dit doen, wordt het donorgebied (de achterkant en de zijkant van uw hoofd) plaatselijk verdoofd. Na de verdoving verwijderen wij de grafts uit het donorgebied met een holle naald. Vaak bestaan deze grafts uit één tot vier haren.

Stap 3: implanteren van grafts

Vervolgens is het zaak om de verwijderde grafts te implementeren. Om de haren te kunnen implementeren in het ontvangstgebied maken wij met behulp van een speciaal instrument een kleine opening. In deze opening implementeren wij de grafts. In enkele dagen groeien de haarzakjes vast in de hoofdhuid. Na twee weken vallen de getransplanteerde haren uit. Geen zorgen, dit is een natuurlijk proces! Ongeveer drie tot vier maanden na de haartransplantatie zult u merken dat er uit de geïmplanteerde haarzakjes haren beginnen te groeien. Bekijk onderstaande grafiek om een duidelijk beeld te krijgen van het groeiproces.

timeline hair transplantation

Welk resultaat kunt u verwachten na een FUE haartransplantatie?

Zoals is af te lezen in bovenstaande grafiek duurt het groeiproces ongeveer 12 maanden. Om u een realistische verwachting te geven van het eindresultaat laten wij u graag foto’s zien van de patiënten die bij ons een FUE haartransplantatie hebben ondergaan. Bekijk de voor-en-nafoto’s van onze patiënten.

Waarom FUE haartransplantatie en geen FUT behandeling?
Bij een FUT (Follicular Unit Transplantatie) behandeling passen we een andere techniek toe dan bij een FUE haartransplantatie. Zo snijdt de chirurg bij een FUT behandeling een reepje hoofdhuid weg uit het donorgebied. De haarzakjes die aanwezig zijn in dit reepje huid gebruikt hij voor transplantatie. Door de flinke incisie die de chirurg maakt vraagt een FUT behandeling om een veel langer genezingsproces dan een FUE haartransplantatie. Daarnaast kan de incisie zorgen voor blijvende littekens en gevoelloze plekken.

FUE techniek internationaal erkend

De FUE methode is erkend door de grootste internationale organisaties als opvolger van de klassieke strip/FUT haartransplantatietechniek. Het team dat de behandelingen uitvoert bij Prohairclinic biedt enkel de FUE methode aan. Onze teamleden geven ook lezingen over hun bevindingen tijdens internationale haartransplantatiecongressen. Het team van Prohairclinic voert de FUE methode reeds sinds 2004 dagelijks uit. Hierdoor heeft ons team wellicht ongeëvenaarde ervaring op het gebied van microchirurgische haartransplantatie en de FUE techniek.

Maak een afspraak voor een intakegesprek

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een FUE haartransplantatie in uw situatie? Maak een afspraak voor een intakegesprek via onze online module of stuur een e-mail naar info@prohairclinic.com. Ook staan wij u graag telefonisch te woord. U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Nederland - bel: 085 888 6231 België - bel: 038 991 916