Micro haarpigmentatie | Totaaloplossing bij kaalheid

Ontdek micro haarpigmentatie

Micro Haarpigmentatie (MHP) is een niet-chirurgische behandeling die zorgt voor het camoufleren van haarverlies, mislukte haartransplantatie en ook bij alopecia areata.

Esthetisch artsen, haartransplantatie artsen en zelf plastische chirurgen raden patiënten vaak micro haarpigmentatie aan omdat er geen medische oplossing meer is.

Verschillende benamingen voor micro haarpigmentatie

Afhankelijk van het centrum of de precieze methode wordt dit ook haartattoo, haar tatoeage, scalp pigmentatie, virtuele haartransplantatie, Tricopigmentatie enzovoorts genoemd.

Micro haarpigmentatie voorbeeld : geschoren haarstijl ofwel shaven look effect

Toepassingen micro haarpigmentatie

1. Shaven Look ofwel geschoren haarstijl

 • Door het aanbrengen van duizenden pigmentpuntjes op de hoofdhuid worden nieuwe ‘haarstoppels’ op het hoofd gezet waardoor de huid minder zichtbaar wordt en het effect van een vollere haardos wordt gecreëerd.
 • De puntjes worden geplaatst door de 'dot' techniek. Deze wordt vrijwel exclusief gebruikt tijdens micro haarpigmentatie behandelingen en is totaal verschillend van de klassieke tattoo techniek.
 • Dankzij gebruik van de nieuwste micro haarpigmentatie naalden die wij importeren uit de USA is het mogelijk de puntjes aan te brengen met 0.15mm (momenteel kleinste naalden beschikbaar). Na de behandeling zal door het genezingsprocess en elasticiteit van de huid het 'puntje' krimpen tot ongeveer 0.07 mm, de gemiddelde haardiameter van een echt haar.
 • Het eindresultaat is vanop een normale sociale afstand niet te onderscheiden van een geschoren 'volle' haardos.

Micro haarpigmentatie voorbeeld : geschoren haarstijl ofwel shaven look effect

2. Optische verdichting van bestaande haren of haartransplantatie

 Last van een uitdunnende haardos?

Dichtheid van een haartransplantatie te laag?

 • Door het contrast tussen de huidskleur en de haarkleur te verminderen kan je 40-60% optische verdichting verkrijgen.
 • Omdat er vrijwel geen vervaging optreed is het een lange termijn oplossing van 5-10 jaar vooralleer een opfris behandeling nodig is.
 • Deze oplossing is geschikt voor mannen en vrouwen met een donkere huidskleur (bruin, zwart).

Micro haarpigmentatie voorbeeld : optische verdichting van uitgedunde haardos

3. Reparatie FUE en FUT litttekens (haartransplantatie)

 • FUT haartransplantatie werd in het verleden vaak uitgevoerd en was een tijd de standaard procedure voor haartransplantatie.  Na een FUT haartransplantatie ontstaat steeds een lineair litteken.
 • FUT littekens worden steeds zichtbaar indien de haren kort gedragen worden. Micro haarpigmentatie kan in vele gevallen deze littekens 'verzachten' en minder zichtbaar maken.

Micro haarpigmentatie voorbeeld : FUT haartransplantatie litteken behandeling

 • FUE haartransplantatie is heden de meest gebruikte techniek.  Ondanks dat de mini littekens bij langere haren onzichtbaar zijn worden deze zichtbaar bij korte haarstijl.
 • Micro haarpigmentatie kan in vele gevallen de FUE haartransplantatie littekens 'verzachten' en minder zichtbaar maken.

Micro haarpigmentatie voorbeeld : FUE haartransplantatie litteken behandeling

Vaakgestelde vragen beantwoord

Sabine Dillen tijdens interview met Cynthia Reeckmans (TvPlus)

TV interview met Sabine Dillen, haarpigmentatie experte en Cynthia Reeckmans (TVPlus): "door middel van haarpigmentatie heb je het resultaat binnen de maand.

Accepteer de marketing-cookies om deze video te bekijken. Klik hier.

Afspraak maken gratis consultatie (persoonlijk of online)

Offerte aanvragen op basis van beelden