Kaal of Kalend? Dankzij micro haar pigmentatie 100% oplossing na 3 behandelingen. No cure, no pay.

Micro haar pigmentatie (MHP) is een niet-chirurgische behandeling die helpt bij het camoufleren van dunner wordend haar, haarverlies en zelf bij volledige kaalheid. Door middel van het inbrengen van virtuele 'haarstoppels' krijgt u een optisch volle haardos. De aangebrachte haarstoppeltjes zijn niet van echt te onderscheiden.

 

Er zijn verschillende factoren die voorafgaandelijk moeten worden besproken, waaronder:

 • Huidige haarsituatie situatie
 • Oorzaak van het haarverlies
 • Gewenste resultaten
 • Budget
Haarpigmentatie specialiste Sabine Dillen
Haarpigmentatie specialiste Sabine Dillen

Haarpigmentatie - niet chirurgisch:

 1. Niet-chirurgisch: Haarpigmentatie is een niet-chirurgische procedure waarbij pigment op de hoofdhuid wordt aangebracht om de illusie van een volle bos haar met kortgeschoren haarstoppels te creëren.
 2. Cosmetische oplossing: Het is een uitstekende keuze voor mensen die een optische illusie willen creëren van dikker haar en een gedefinieerde haargrens.
 3. Snelle procedure: Haarpigmentatie eindresultaat wordt behaald na ongeveer 3 behandelingen die meestal binnen 1 maand worden uitgevoerd.
 4. Minder tot geen hersteltijd: Patiënten hebben over het algemeen geen hersteltijd nodig na haarpigmentatie. Er zijn geen zwellingen noch zijn er bloeduitstortingen of korstjes na de behandeling.  Hierdoor kunnen patiënten de dag na een behandeling terugkeren naar hun normale activiteiten.
 5. Betaalbare oplossing: In vergelijking tot haartransplantatie is een haarpigmentatie veel goedkoper.
 6. Langdurig resultaat: Het eindresultaat moet pas na 3-5 jaar opgefrist worden.
 7. Geen producten of andere frequente onderhoudsbeurten nodig: Nadat het eindresultaat bereikt werd moeten er geen extra producten gebruikt worden. Er is in principe geen enkel onderhoud nodig, tot ongeveer 3-5 jaar na de initiele opstart behandeling.
 8. Hoge 'haar' dichtheid: in tegenstelling tot haartransplantatie kan een zeer hoge 'haar' dichtheid bereikt worden. Typisch is gepigmenteerde dichtheid dezelfde als der periode voor uw haaruitval/haarverlies.
 9. Natuurlijk ogend: een goed uitgevoerd haarpigmentatie is van normale sociale afstand niet te herkennen. 99% van onze klanten geven die ook vaak aan via hun haarpigmentatie ervaringsberichten.

Micro haarpigmentatie : de 'gouden' standaard voor haarpigmentatie-haartattoo

Voorbeeld micro haarpigmentatie resultaat:

 Interview : Sabine Dillen / Prohairclinic te gast bij Podcast 'Behaved' in 2023.

Accepteer de marketing-cookies om deze video te bekijken. Klik hier.

Haartransplantatie - chirurgisch

 1. Minimaal invasief: FUE (Follicular Unit Extraction) is een minimaal invasieve techniek waarbij individuele haarzakjes één voor één worden geoogst. Dit resulteert in kleinere incisies en minder littekens vergeleken met andere transplantatiemethoden.

 2. Natuurlijke resultaten: Door gebruik te maken van de FUE-techniek kunnen ervaren artsen de haarzakjes nauwkeurig implanteren, wat resulteert in een natuurlijk ogende haargroei die past bij de bestaande haarlijn en -patronen.

 3. Permanent resultaat: Transplanteerde haarzakjes zijn meestal genetisch bestendig tegen haaruitval, waardoor het getransplanteerde haar vrijwel levenslang kan groeien.

 4. Minimale hersteltijd: FUE haartransplantatie vereist over het algemeen minder hersteltijd in vergelijking met oudere haartransplantatie methoden. Patiënten kunnen meestal snel weer terugkeren naar hun normale dagelijkse activiteiten, gangbare hersteltijd na een haartransplantatie is 10-14 dagen.

 5. Littekenvrij*: De FUE-techniek laat *minimale littekens achter, omdat de haarzakjes individueel worden geoogst. De kleine incisies genezen snel en zijn doorgaans nauwelijks zichtbaar. De littekens zijn bij een normale haarstijl niet zichtbaar.

 6. Haartransplantatie in Belgie is wereldtop: Een ervaren arts met ervaring, in een gerenommeerde Belgische kliniek kan een op maat gemaakte behandeling bieden die is afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van de patiënt. Dit zorgt voor een gepersonaliseerde en effectieve aanpak. Kies bij voorkeur een haartransplantatie arts die voltijds haartransplantaties uitvoert.

 7. Kies voor haarklinieken die consistent goede resultaten kunnen voorleggen.: Gerenommeerde Belgische klinieken met ervaren haartransplantatieartsen beschikken over een professioneel team van medewerkers en moderne faciliteiten, waardoor patiënten hoogwaardige zorg en een comfortabele behandeling kunnen verwachten.

FUE haartransplantatie methode :de 'gouden standaard'

FUE Haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij individuele haarzakjes van de achterkant of zijkant van het hoofd wordt verplaatst naar een ander deel waar het haar dunner wordt of kalend is. Het getransplanteerde haar zal blijven groeien. Haartransplantatie kan een vollere en natuurlijker ogende haarlijn herstellen, doch de jeugdige en 'originel' dichtheid kan zelden worden bereikt. Bij vergevorderd haarverlies is haarpigmentatie te verkiezen boven haartransplantatie.

Voorbeeld resultaat FUE haartransplantatie:

Haarpigmentatie of haartransplantatie : Prohairclinic is DE haarkliniek met voltijdse en ervaren specialisten.

 1. Professionele expertise: Een ervaren haarkliniek beschikt over een team van hoogopgeleide professionals en ervaren specialisten die gespecialiseerd zijn in haartransplantatie en haarpigmentatie. Ze hebben diepgaande kennis van de nieuwste technieken, trends en behandelingen op het gebied van haaruitval. Met hun expertise kunnen ze de juiste diagnose stellen, een gepersonaliseerd behandelplan opstellen en hoogwaardige resultaten leveren.

 2. Kwaliteit en veiligheid: Een gerenommeerde haarkliniek hecht veel belang aan kwaliteit en veiligheid. Ze werken met geavanceerde medische apparatuur en volgen strikte hygiëneprotocollen om ervoor te zorgen dat de behandelingen veilig en effectief zijn. Bovendien werken ze met hoogwaardige materialen en gebruiken ze geavanceerde technieken om duurzame en natuurlijk ogende resultaten te bereiken.

 3. Klanttevredenheid en succesverhalen: Een ervaren haarkliniek heeft vaak een trackrecord van tevreden klanten en succesvolle behandelingen. Ze kunnen je referenties en voor- en na-foto's tonen om de resultaten van eerdere patiënten te laten zien. Het lezen van getuigenissen en succesverhalen van andere patiënten kan je vertrouwen geven in de kwaliteit en betrouwbaarheid van de kliniek. Het biedt ook een realistische verwachting van wat je kunt bereiken met de behandeling.

Het is belangrijk op te merken dat de kosten van haartransplantatie en haarpigmentatie sterk kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie, de kliniek, de ervaring van de arts, de omvang van de behandeling en de individuele behoeften van de patiënt. Over het algemeen kan worden gezegd dat haartransplantatie over het algemeen duurder is dan haarpigmentatie. Hier zijn enkele punten om rekening mee te houden bij het vergelijken van de kosten:

Haartransplantatie kosten:

 1. Chirurgische ingreep: Haartransplantatie is een chirurgische procedure waarbij haarzakjes (grafts) worden verplaatst van het donorgebied naar het ontvangstgebied. Deze chirurgische aard van de procedure kan de kosten verhogen, omdat het de betrokkenheid van een gespecialiseerd medisch team en ervaren haartransplantatie arts vereist.
 2. Aantal grafts: De kosten van haartransplantatie worden vaak berekend op basis van het aantal grafts (haarzakjes) dat wordt getransplanteerd. Hoe groter het gebied dat behandeld moet worden en hoe meer grafts nodig zijn, hoe hoger de kosten.

Haarpigmentatie kosten:

 1. Niet-chirurgische ingreep: Haarpigmentatie is een niet-chirurgische cosmetische procedure waarbij pigment op de hoofdhuid wordt aangebracht om de illusie van haarstoppels te creëren. Omdat het geen chirurgische ingreep vereist, zijn de kosten over het algemeen lager dan bij haartransplantatie.
 2. Behandelingssessies: De kosten van haarpigmentatie kunnen ook variëren op basis van het aantal benodigde behandelingssessies. Soms zijn meerdere sessies nodig om de gewenste resultaten te bereiken, wat van invloed kan zijn op de totale kosten.

Zowel haartransplantatie als haarpigmentatie hebben hun voor- en nadelen, afhankelijk van uw doelen, voorkeuren, budget en geschiktheid.

Haartransplantatie en haarpigmentatie : vaak gestelde vragen

 • Kosten indicatie: Haartransplantatie is duurder dan haarpigmentatie, omdat er meerdere sessies, anesthesie en postoperatieve zorg voor nodig zijn. De kosten kunnen variëren, afhankelijk van het aantal benodigde grafts, de gebruikte techniek en de locatie van de kliniek. Volgens sommige bronnen kunnen de gemiddelde kosten van haartransplantatie variëren van 3.000 euro tot 15.000 euro, terwijl de gemiddelde kosten van haarpigmentatie kunnen variëren van 2.000 euro tot 4.000 euro.
 • Pijn ervaring: Haartransplantatie is invasiever en pijnlijker dan haarpigmentatie, omdat het gaat om een chirurgische ingreep (onder plaatselijke verdoving). De procedure kan ook bloedingen, zwellingen, blauwe plekken en infecties veroorzaken. Haarpigmentatie is minder pijnlijk, omdat het alleen gaat om het aanbrengen van pigment in de dermislaag van de huid. De ongemakken van haarpigmentatie zijn vergelijkbaar met klassieke tattoo.
 • Resultaten inzake mogelijke haar dichtheid: Haartransplantatie kan realistischere en natuurlijker ogende resultaten opleveren dan haarpigmentatie, omdat er echt haar wordt gebruikt dat kan groeien en gestyled kan worden. Het kan echter bijna 12 maanden duren voordat u de volledige resultaten van een haartransplantatie ziet, aangezien het getransplanteerde haar in eerste instantie kan uitvallen voordat het weer aangroeit. De haardichtheid bij haartransplantatie is vaak 30-60 % van de originele haardichtheid, waarbij haarpigmentatie de optische 100% volledige dichtheid zal bereiken. Haarpigmentatie kan onmiddellijke resultaten opleveren, meestal binnen een maand, die 3-5 jaren kunnen aanhouden voordat ze vervagen.
 • Onderhoud behandeling nodig?: Haartransplantatie vereist meer onderhoud dan haarpigmentatie, omdat er mogelijk aanvullende procedures nodig zijn om de gewenste dichtheid of dekking te bereiken. Het getransplanteerde haar kan ook worden aangetast door verder haarverlies of veroudering. haarpigmentatie vereist minder onderhoud, omdat het slechts af en toe moet worden bijgewerkt om de kleur op te frissen of de vorm aan te passen. Het kan echter ook nodig zijn om het bestaande haar te scheren of bij te knippen om de lengte van de gepigmenteerde stippen te evenaren.

Samenvattende lijst van verschillen tussen haartransplantatie en haarpigmentatie.

Sabine Dillen - Dr. Bisanga
Sabine Dillen haarpigmentatie specialiste  - Dr. Bisanga haartransplantatie specialist

Concluderend, zowel haartransplantatie als haarpigmentatie hebben hun voor- en nadelen voor de behandeling van haaruitval.

De beste optie voor u kan afhangen van uw persoonlijke voorkeuren en verwachtingen.

Het is raadzaam om een gekwalificeerde en ervaren haartransplantatie arts of haarpigmentie specialiste te raadplegen voordat u een beslissing neemt over een van beide procedures.

Consultatie afspraak maken (persoonlijk of online)

Prijsaanvraag indienen op basis van beelden


Gerelateerde links en informatie

Haar pigmentatie | Algemene informatie over haartransplantatie en haarpigmentatie

Wat is haarpigmentatie | Informatie over haarpigmentatie alsook de mogelijkheden

Haarpigmentatie geschoren kort kapsel | Meest populaire behandeling bij mannen met vergevorderd haarverlies

Haartransplantatie mislukt | Informatie en voorbeelden over het oplossen van verschillende problemen die kunnen voorkomen na een haartransplantatie

Meer volume in haar | Voor mannen en vrouwen die een hogere optische haar dichtheid wensen

Kort kapsel man | Voorbeelden met voor en na foto’s van haar pigmentatie met een geschoren kort kapsel

Meer haar dichtheid | Voorbeelden van micro haar pigmentatie resultaten met verhoging van de optische haardichtheid

Micro haar pigmentatie | Meer informatie over op onze nieuwe website