Meer haar dichtheid door optische haar verdichting met haarpigmentatie

Haar dichtheid en volume verhogen door middel van micro haar pigmentatie

 

Dunner wordend haar camoufleren

Haar pigmentatie, ook wel bekend als micro haar pigmentatie (MHP), is een niet-chirurgische behandeling die wordt gebruikt om dunner wordend haar en haarverlies te camoufleren. Het is een relatief nieuwe techniek die wordt aangeprezen bij haarverlies.

Door middel van haarpigmentatie worden duizenden pigmentpuntjes op de hoofdhuid aangebracht, waardoor nieuwe 'haarstoppels' op het hoofd worden gezet. Hierdoor wordt de huid minder zichtbaar en wordt het effect van een vollere haardos gecreëerd. De haren lijken voller.

Vergroten van de haardichtheid bij haaruitval

Een ander voordeel van micro haar pigmentatie ten opzichte van andere behandelingen zoals haartransplantatie en haarpoeder is dat het snel resultaat geeft en de herstelperiode vrijwel onbestaande is.

Ook is een haarpigmentatie behandeling minder kostbaar dan een haartransplantatie. De stap naar MHP is voor veel mensen hierdoor sneller gemaakt.

Maar toch heeft deze behandelmethode ook zo zijn nadelen.

Zo zal een MHP behandeling nooit leiden tot een echte volle haardos. Het is enkel mogelijk bij personen met donkere haren. De bestaande haardichtheid mag niet te laag zijn, dit moet voorafgaandelijk gecontroleerd worden door onze specialisten.

Het resultaat is in principe blijvend, maar kan in de loop van de jaren wel wat vervagen (5+ jaar).

Vergelijking haar pigmentatie vs haarpoeder

In vergelijking met haarpoeder biedt micro haar pigmentatie ook enkele voordelen. Haarpoeder kan helpen om tijdelijk meer volume in het haar te creëren, maar het effect is van korte duur 1-2 dagen. Bovendien kan haarpoeder soms rommelig zijn en vlekken achterlaten op kleding of beddengoed.

In conclusie, micro haar pigmentatie biedt een effectieve manier om meer volume in het haar te creëren door middel van optische illusie. Het is een snelle en relatief goedkope behandeling die minder hersteltijd vereist dan andere behandelingen zoals haartransplantatie. Hoewel het resultaat niet permanent is, kan het wel langdurig zijn en biedt het een natuurlijk ogende oplossing voor dunner wordend haar en haarverlies.

Consultatie afspraak maken (persoonlijk of online)

Prijsaanvraag indienen op basis van beeldenGerelateerde links en informatie

Haar pigmentatie | Algemene informatie over haartransplantatie en haarpigmentatie

Wat is haarpigmentatie | Informatie over haarpigmentatie alsook de mogelijkheden

Haarpigmentatie geschoren kort kapsel | Meest populaire behandeling bij mannen met vergevorderd haarverlies

Haartransplantatie mislukt | Informatie en voorbeelden over het oplossen van verschillende problemen die kunnen voorkomen na een haartransplantatie

Meer volume in haar | Voor mannen en vrouwen die een hogere optische haar dichtheid wensen

Kort kapsel man | Voorbeelden met voor en na foto’s van haar pigmentatie met een geschoren kort kapsel

Meer haar dichtheid | Voorbeelden van micro haar pigmentatie resultaten met verhoging van de optische haardichtheid