Haartransplantatie mislukt? Oplossing zonder nieuwe ingreep, noch gebruik van producten

Herstel van een mislukte haartransplantatie mogelijk door micro haar pigmentatie - voorbeelden

Voorbeelden waarbij micro haar pigmentatie werd gebruikt om haartransplantatie resultaten te corrigeren of te verbeteren.

 

Herstel haartransplantatie door het toevoegen van virtuele haarstoppels

 • Soms is een haartransplantatie mislukt en geeft een onnatuurlijk ogend resultaat na 12 maanden. Een herstel haartransplantatie is enkel mogelijk als er nog voldoende donorharen beschikbaar zijn.
 • Soms is het resultaat van een haartransplantatie na verloop van tijd en bij verder haarverlies niet meer optimaal.
 • Onvoldoende dichtheid is vaak een oorzaak dat de haartransplantatie mislukt is. Micro haar pigmentatie kan in de meeste gevallen een oplossing bieden.

Haarchirurgen zullen dan vaak haar pigmentatie aanraden om een natuurlijk ogend kapsel te reconstrueren wanneer een haartransplantatie mislukt is.

De belangrijkste oorzaken waarom haartransplantaties mislukken

Redenen waarom een haartransplantatie mislukt is zijn onder andere:

 • Niet of slechts gedeeltelijk aangegroeid getransplanteerd haar na 12 maanden.
 • Te veel littekenweefsel gevormd dat merkbaar en zichtbaar is in het donorgebied of het ontvangstgebied.
 • De implantaten zijn niet goed geplaatst, verkeerde hoek, verkeerde distributie van fijne en dikkere haren, onvoldoende dichtheid ...
 • De haardichtheid is niet overal gelijk en is zichtbaar onnatuurlijk.
 • Algemene haar dichtheid na de haartransplantatie is onvoldoende waardoor het kalende gedeelte nog steeds te kaal is om een tevredenstellend resultaat te verkrijgen.
 • Onervaren arts of medewerkers hebben tijdens de behandeling foutieve manipulaties uitgevoerd waardoor de haarwortels werden beschadigt.

Vandaar dat het cruciaal om te kiezen voor een ervaren haarkliniek en arts om het risico op een mislukte haartransplantatie te minimaliseren.

Haarpigmentatie om de haarsituatie en littekens te corrigeren/verbeteren

Als een haartransplantatie mislukt, kan haarpigmentatie een nuttige oplossing zijn om de optische problemen door littekenvorming te herstellen of te verzachten.

Soms is de enige resterende optie om alle haren kort te scheren en een kort kapsel aan te nemen. In combinatie met een haar pigmentatie 'geschoren kapsel' ofwel shaven look, kan een mislukt haartransplantatie resultaat voor 99% worden gecamoufleerd.

Haarpigmentatie werkt door het aanbrengen van speciaal ontwikkelde 'hoofdhaar' pigmenten in de hoofdhuid, waardoor de reflectie van het terugkaatsende licht wordt geabsorbeerd en er een optische illusie van haarstoppels ontstaat. Er worden ook speciale super fijne naalden gebruikt. Alhoewel er vaak van 'haartattoo' wordt gesproken zijn er zeer grote verschillen tussen klassieke tatoeage en micro haar pigmentatie.

Micro haar pigmentatie kan in de meeste gevallen helpen om littekens van een FUE haartransplantatie te camoufleren en minder zichtbaar te maken.

FUE littekens of FUT littekens verbeteren

Alhoewel sommige klinieken reclame maken met het feit dat er geen littekens zichtbaar zijn na een haartransplantatie is dit niet altijd het geval.

 • Sommige klinieken gebruiken te grote instrumenten om de haarzakjes weg te nemen uit het donorgebied.
 • Sommige klinieken oogsten teveel donorharen waardoor er een uitgedunde indruk op het achterhoofd ontstaat.
 • Een vaak voorkomend probleem is het gebrek aan ervaring, voornamelijk bij instituten waarbij haartransplantatie enkel een klein onderdeel is van de praktijk. Mocht u zich interesseren voor haartransplantatie dan raden wij aan om artsen of klinieken te bezoeken die voltijds haartransplantatie aanbieden en jaren ervaring kunnen aantonen.

FUE donor littekens

Een ervaren haar pigmentatie specialist weet precies hoe de behandeling moet worden uitgevoerd om de ronde, meestal witte littekens in het donorgebied van een FUE haartransplantatie optisch vrijwel onzichtbaar te maken.

Door pigmenten te plaatsen in de witte puntjes zal het probleem nadien niet meer, of veel minder zichtbaar zijn.

Donorgebied littekens achterhoofd camoufleren
Donorgebied littekens achterhoofd camoufleren

FUT littekens

Na FUT haartransplantatie kunnen bredere lineaire littekens ontstaan ( 5mm+).  Hierdoor is eerst een chirurgische correctie nodig om het litteken te versmallen. Pas daarna kan een correctie uitgevoerd worden met behulp van haar pigmentatie. Alhoewel een optische verbetering kan bereikt worden zal een FUT litteken nooit volledig onzichtbaar kunnen gemaakt worden.

Haarpigmentatie reparatie behandelingen zijn niet-chirurgisch - geen herstelperiode

Er zijn verschillende voordelen aan micro haar pigmentatie herstel behandelingen:

 • Er is geen herstel periode voorzien noodzakelijk na een haar pigmentatie. U kan de dag na de behandeling vrijwel alle aktiviteiten hervatten.
 • Het is een niet-chirurgische behandeling, wat betekent dat er geen operatieve ingreep nodig is en dat er dus in principe geen risico’s aan verbonden zijn.
 • Micro haar pigmentatie is vrijwel pijnloos en zijn er nauwelijks risico’s aan de behandelingen verbonden.
 • Naargelang uw levensstijl kan u 3-5 jaar genieten van het resultaat, zonder dat er enig onderhoud noodzakelijk is. Daarna volstaat een kleine opfrisbehandeling om daarna terug een periode van 3-5 jaar te genieten van het leven zonder haarproblemen.
 • De kosten voor micro haar pigmentatie zijn beduidend lager dan haartransplantatie kosten.

Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over wat micro haar pigmentatie kan bereiken.

Hoewel het resultaat natuurlijk en langdurig kan zijn, is het niet permanent. Het aangebrachte pigment zal na verloop van tijd vervagen en zal na 3 tot 5 jaar moeten worden bijgewerkt met een nabehandeling.

Wanneer een haartransplantatie mislukt, kan micro haar pigmentatie een effectieve manier zijn om het resultaat te herstellen. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over wat micro haar pigmentatie kan bereiken en om te kiezen voor een ervaren haarpigmentatie specialist om de beste resultaten te bereiken.

Consultatie afspraak maken (persoonlijk of online)

Prijsaanvraag indienen op basis van beeldenGerelateerde links en informatie

Haar pigmentatie | Algemene informatie over haartransplantatie en haarpigmentatie

Wat is haarpigmentatie | Informatie over haarpigmentatie alsook de mogelijkheden

Haarpigmentatie geschoren kort kapsel | Meest populaire behandeling bij mannen met vergevorderd haarverlies

Haartransplantatie mislukt | Informatie en voorbeelden over het oplossen van verschillende problemen die kunnen voorkomen na een haartransplantatie

Meer volume in haar | Voor mannen en vrouwen die een hogere optische haar dichtheid wensen

Kort kapsel man | Voorbeelden met voor en na foto’s van haar pigmentatie met een geschoren kort kapsel

Meer haar dichtheid | Voorbeelden van micro haar pigmentatie resultaten met verhoging van de optische haardichtheid