Vergelijking van haarpigmentatienaalden met andere kleine voorwerpen, kleiner dan korreltje zout

13 Juni, 2023 21:28

Vergelijking van MHP-haarpigmentatienaalden met andere kleine voorwerpen, waaronder een menselijk haar.

Haar pigmentatie (MHP) is enorm populair geworden als een niet-chirurgische oplossing voor haaruitval. Het omvat het plaatsen van speciale 'haar'pigmenten in de hoofdhuid om het uiterlijk van haarstoppels te simuleren.

Een cruciaal aspect van MHP is de naaldgrootte, die een belangrijke rol speelt bij het bereiken van een natuurlijk ogend resultaat.

Hieronder vergelijken we de grootte van haarpigmentatienaalden met verschillende kleine objecten om een herkenbaar perspectief te bieden.
Haarpigmentatiekunstenaars werken op een precisieniveau dat vergelijkbaar is met de technische vaardigheden van gerenommeerde haartransplantatiechirurgen en zelfs microchirurgen!

Om consistent mooie, natuurlijk ogende haarpigmentatie resultaten te produceren, is een buitengewoon goed gecoördineerde oog-handcoördinatie vereist.

De dikte van haarpigmentatienaalden:

Haarpigmentatienaalden zijn er in verschillende diktes, meestal gemeten in mm. De meest gebruikte diameter voor MHP  varieert van 0,15 tot 0,25 mm. Houd er rekening mee dat de kleine gaatjes die worden gemaakt meestal binnen de 24 uur 50% krimpen, waardoor de stippen worden verkleind tot ongeveer 0,07-0,12 mm, wat ongeveer de diameter is van een mensenhaar.
Laten we, om dit in perspectief te plaatsen, het vergelijken met enkele andere kleine objecten:

Een balpenpunt:

De gemiddelde balpenpunt meet ongeveer 0,7 mm, waardoor hij aanzienlijk dikker is dan een MHP-naald.

Een mensenhaar:

Gemiddeld heeft mensenhaar een diameter van ongeveer 0,06 mm tot 0,12 mm. Alhoewel een haarpigmentatie naald dikker is, zullen de puntjes kort na de behandeling krimpen en daardoor ongeveer dezelfde dikte aannemen van een echte haarstoppel.

Een FUE-haartransplantatienaald

Een veelgebruikt instrument tijdens FUE haartransplantatie is een extractie naald met een diameter van ongeveer 0,70-1,00 mm. Deze miniscule naalden worden alleen gebruikt door de meest ervaren chirurgen ter wereld. Het maken van kleinere naalden heeft weinig voordelen, aangezien het geen volledige extractie van een haarzakje met 3-4 haarzaktjes mogelijk zou maken. Aan de andere kant zou het gebruik van grotere naalden alleen maar meer huidbeschadiging veroorzaken.

Een korreltje zout:

Een korreltje keukenzout heeft een diameter van ongeveer 0,3 mm tot 0,6 mm, wat dikker is dan haarpigmentatienaalden. Deze vergelijking toont de precisie die vereist is bij MHP-behandelingen.

:

De grootte van MHP-haarpigmentatienaalden speelt een cruciale rol bij het creëren van natuurlijk ogende resultaten.

Hun fijne dikte en gevarieerde tipconfiguraties zorgen voor een nauwkeurige plaatsing van het pigment, waardoor het uiterlijk van haarstoppels wordt nagebootst. In vergelijking met kleine voorwerpen zoals balpenpunten, zoutkorrels, haartransplantatie instrumenten,  zijn MHP-naalden aanzienlijk dunner. Dit benadrukt de nauwgezette aard van MHP-behandelingen en het detailniveau dat vereist is voor een succesvol resultaat.