Wanneer begint de hergroei periode van de implantaten?

Het is een van de meest gestelde vragen over haartransplantatie: wanneer begint de hergroei periode van de haar implantaten?

Om u hier een duidelijk beeld van te geven, bespreken wij de hergroei periode na de haartransplantatie en hoe u deze eventueel kunt versnellen.

Tevens hebben wij een aantal foto’s van een cliënt, waarbij de hergroei periode duidelijk te zien is.

Reserveer gratis of online consultatie

Haargroei na de haartransplantatie

Na de FUE haartransplantatie hebben de hoofdhuid, de eigen haren en de getransplanteerde haren tijd nodig om te herstellen.

Een aantal dagen na de transplantatie is de getransplanteerde haarwortel in de huid gehecht.

Het getransplanteerde haar valt echter bij 90% van de mensen uit door de zogenoemde ‘shock’ van de transplantatie. Binnen drie weken na de behandeling zal het grootste gedeelte van de implantaten zijn uitgevallen.

Vervolgens gaan de getransplanteerde haarzakjes in een zogenoemde slaapmodus, waarna het haarzakje tijdelijk geen haren produceert. Dit is volkomen normaal.

De slaapperiode varieert per persoon, maar duurt meestal drie tot zes maanden.

Eindresultaat = 12 maanden.

Een duidelijk beeld van de hergroei periode na de haartransplantatie vindt u in onderstaande tabel.

timeline hair transplantation

De hergroei periode in foto’s

Omdat beelden meer zeggen dan woorden, hebben wij het proces van de hergroei stap voor stap gefotografeerd. Van foto’s voor de behandeling en vlak erna tot het eindresultaat.

Voor de haartransplantatie (3.000 grafts)

Direct na de behandeling

10 dagen na de haartransplantatie

5 maanden na de ingreep

Eindresultaat na 12 maanden

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de hergroei periode na haartransplantatie of over FUE? Stuur een e-mail naar info@prohaiclinic.com of neem telefonisch contact op. In Nederland kunt u bellen naar 085 888 6231 en in België kunt u bellen naar 03 899 19 16. Onze klantenservice is van maandag tot en met vrijdag ook telefonisch bereikbaar van 10:00 tot 17:00 uur.

De voor en na foto's maken deel uit van een educatief proces dat bedoeld is om potentiële haarverliespatiënten te informeren over moderne en wetenschappelijke oplossingen.
(Gegarandeerd door de universele verklaring van de mensenrechten, artikel 26, paragraaf 1)