Wij gebruiken EU geregulariseerde pigmenten

1 Oktober, 2022 12:34

We zijn er trots op dat we Hanami SMP gebruiken, 's werelds eerste REACH-conforme micro haar pigmentatie pigment.

Dit is de ENIGE SMP-inkt die legaal is voor gebruik in de EU vanaf januari 2022.

REACH (Registratie, Evaluatie, Autorisatie en beperking van Chemische stoffen) is een Europese verordening die tot doel heeft de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Het is een uitgebreid systeem dat de productie, het gebruik en de invoer van chemische stoffen in de Europese Unie reguleert.

In januari 2022 heeft de Europese Unie maatregelen genomen om het gebruik van gevaarlijke chemische stoffen in tatoeage-inkten en permanente make-up te beperken. Deze maatregelen zijn bedoeld om de gezondheid en veiligheid van burgers te beschermen. Tatoeage-inkten en permanente make-up zijn populair in Europa, met ongeveer 12% van de Europeanen die een tatoeage hebben.

De REACH-verordening beperkt het gebruik van duizenden gevaarlijke chemische stoffen in tatoeage-inkten en permanente make-up1. Dit betekent dat fabrikanten en distributeurs van deze producten moeten voldoen aan strikte regels en voorschriften om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn voor gebruik.

Wat betreft micro haar pigmentatie, ProhairClinic gebruikt Hanami SMP, 's werelds eerste REACH-conforme micro haar pigmentatie pigment. Dit pigment is legaal voor gebruik in de Europese Unie sinds januari 20222. Het voldoet aan alle vereisten van de REACH-verordening en is veilig voor gebruik.

Het gebruik van REACH-compliant pigmenten in tatoeages en micro haar pigmentatie is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat deze procedures veilig zijn voor consumenten. Door het gebruik van deze pigmenten kunnen mensen genieten van tatoeages en micro haar pigmentatie zonder zich zorgen te hoeven maken over schadelijke effecten op hun gezondheid.