Esthetische en emotionele voordelen | micro haar pigmentatie | oplossing haarverlies

18 September, 2023 11:42

Micro haar pigmentatie als oplossing van esthetische alsook emotionele gevolgen bij haarverlies

Micro haar pigmentatie, kortweg haar pigmentatie, is een niet-chirurgische behandeling die zorgt voor het camoufleren van dunner wordend haar en haarverlies of kale plekken. Door het aanbrengen van duizenden pigmentpuntjes op de hoofdhuid worden nieuwe ‘haarstoppels’ op het hoofd gezet waardoor de huid minder zichtbaar wordt en het effect van een vollere haardos wordt gecreëerd.

Micro haar pigmentatie kan verschillende esthetische en emotionele voordelen hebben voor mensen die last hebben van haarverlies.

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Esthetische voordelen van micro haar pigmentatie:

 • Het ziet er zeer natuurlijk uit. De pigmenten worden aangepast aan de kleur en de dichtheid van het bestaande haar, waardoor een realistisch resultaat wordt bereikt.
 • Het is veel goedkoper dan andere haarverlies oplossingen en er is geen onderhoud noodzakelijk op korte of middellange termijn. Een haar pigmentatie-behandeling kost gemiddeld 50% tot 80% minder dan een haartransplantatie.
 • Het kan littekens op de hoofdhuid camoufleren. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor mensen die een eerdere FUT-haartransplantatie hebben ondergaan of die littekens hebben door brandwonden, ongevallen of operaties.
 • Het kan ook worden toegepast bij volledige kaalheid door de illusie te creëren van een geschoren hoofd (‘shaven look’). Dit kan een modieuze en stoere uitstraling geven.
 • Kan ook soms gebruikt worden om bepaalde haar ziektes zoals alopecia areate te camoufleren.
 • Het is minder invasief dan een haartransplantatie. Er is geen chirurgie of incisies nodig, waardoor er minder pijn en risico op complicaties is.

Emotionele voordelen van micro haar pigmentatie:

 • Het kan het zelfvertrouwen aanzienlijk verhogen. Veel mensen die last hebben van haarverlies voelen zich onzeker of ongelukkig over hun uiterlijk. Micro Haar pigmentatie kan hen helpen om zich weer goed te voelen over hun hoofd en hun identiteit.
 • Het kan de sociale angst verminderen. Sommige mensen met haarverlies vermijden sociale situaties of activiteiten waarbij hun hoofd zichtbaar is, zoals zwemmen, sporten of naar de kapper gaan. Micro haar pigmentatie kan hen meer vrijheid en comfort geven om te doen wat ze willen zonder zich zorgen te maken over wat anderen denken.
 • Het kan de depressie verlichten. Haarverlies kan leiden tot depressieve gevoelens, zoals verdriet, hopeloosheid of schaamte. Micro haar pigmentatie kan een positieve invloed hebben op de stemming en het welzijn van mensen met haarverlies.
 • Het kan de kwaliteit van leven verbeteren. Haarverlies kan een negatieve impact hebben op verschillende aspecten van het leven, zoals werk, relaties, gezondheid of hobby’s. Micro haar pigmentatie kan mensen helpen om meer tevredenheid en plezier te ervaren in hun dagelijkse leven.
 • Het kan de persoonlijke stijl verbeteren. Micro haar pigmentatie biedt de mogelijkheid om de haarlijn aan te passen aan de persoonlijke voorkeur en smaak. Mensen kunnen kiezen voor een jongere, oudere, hogere of lagere haarlijn, afhankelijk van wat ze willen uitstralen.

Consultatie afspraak maken (persoonlijk of online)

Prijsaanvraag indienen op basis van beelden