Checklist haaruitval

Hoe ernstig is uw haarverlies?

Aan de hand van onze checklist kunt u vaststellen hoe ernstig uw haaruitval is. Normaal gesproken verliest u elke dag zo’n 50 tot 100 haren. Dit is normaal; aan het einde van de haargroeicyclus laat de haar los en komt er een nieuwe voor in de plaats. Bekijk of er bij u sprake is van normaal, overmatig, ernstig of extreem haarverlies en wat Prohairclinic voor u kan doen.

Mate van haaruitval

Normale haaruitval

U verliest maximaal 100 haren per dag en uw haar is niet dunner geworden in de afgelopen periode. Behandeling van het haarverlies is niet nodig.

Overmatig haarverlies

Uw haar wordt dunner, maar uw hoofdhuid is (nog) niet zichtbaar en er zijn geen kale plekken. Onderzoek de oorzaak van uw haaruitval en laat u zonodig behandelen.

Ernstige haaruitval

U heeft last van dunner wordend haar en de hoofdhuid is een beetje zichtbaar door de haren heen. Om uw haargroei te verbeteren is een behandeling nodig.

Extreme haaruitval

Uw hoofdhuid is goed zichtbaar door uw haren heen en/of u heeft kale plekken op uw hoofd. Een behandeling is noodzakelijk om het probleem te verhelpen of maskeren.

Checklist: bekijk hoe ernstig uw haarverlies is

Aan de hand van onderstaande checklist kunt u controleren hoe ernstig uw haarverlies is. Als u bij minimaal één van deze punten bij overmatig, ernstig of extreem haarverlies uitkomt, is het aan te raden om u te laten behandelen door Prohairclinic met micro haar pigmentatie of een FUE haartransplantatie.

1. Vergelijk uw haar met een jaar geleden

Als er sprake is van haaruitval, dan is er een duidelijk verschil tussen uw haargroei op dit moment en een jaar geleden. Is uw haar bijvoorbeeld zichtbaar dunner geworden, dan is er waarschijnlijk sprake van problematisch haarverlies.

Vergelijking met een jaar geleden
Normaal Gelijk gebleven, u ziet geen verschil in dikte
Overmatig Licht verminderd, uw haar lijkt enigszins dunner
Ernstig Verminderd, uw haar is aanzienlijk dunner
Extreem Zeer verminderd, uw hoofdhuid is te zien door uw haar heen
Wijkende haargrens
Normaal Geen wijkende haargrens
Overmatig Uw haargrens trekt licht terug
Ernstig Uw haargrens wijkt 1 à 2 centimeter
Extreem Uw haarlijn trekt meer dan 2 centimeter terug

2. Uw haargrens wijkt

Ook dit geldt niet voor iedereen, maar indien uw haargrens wijkt, is er sprake van minimaal overmatig haarverlies. Vooral bij mannen komt dit veel voor wanneer ze ouder worden, maar u kunt een terugtrekkende haargrens prima laten behandelen.

3. Uw haren komen makkelijk los

Trek voorzichtig aan een plukje haar bestaande uit zo’n 25 tot 50 stuks haren. Laten er een paar haren los, dan is dit geen probleem. Laten er meer dan een paar haren los? Dan heeft u last van haaruitval.

Aantal haren dat loslaat
Normaal 2 à 3
Overmatig Minimaal 5 tot 10
Ernstig Minimaal 5 tot 10
Extreem Meer dan 10
Kalende plekken
Normaal Geen kalende plekken
Overmatig Klein kaal plekje
Ernstig Een wat grotere kale plek of meerdere kleine plekjes
Extreem Grote kale plekken op uw hoofd

4. U krijgt kale plekken

Sommige mensen met haarverlies krijgen kale plekken. Dit is een duidelijk teken dat u uw haren verliest, omdat het goed zichtbaar is. Ook een klein kalend plekje kan al duiden op overmatig haaruitval.

Behandeling voor haaruitval

Bij normale haaruitval is er niets aan de hand. U krijgt nieuwe haren in hetzelfde tempo als waarin u de haren verliest. Heeft u last van overmatig, ernstig of extreem haarverlies, dan biedt Prohairclinic u twee behandelmethodes om het effect van de uitvallende haren te verminderen. Klik op onderstaande buttons voor meer informatie.

Micro haar pigmentatie FUE haartransplantatie