Geschiedenis haartransplantatie

1959 - Stempeltechniek

Geschiedenis haartransplantatieHet eerste document over haaroverplanting werd gepubliceerd in de Verenigde Staten. Het document beschreef dat kleine cirkelvormige 'huid enten' in de vorm van een stempel (stukjes weefsel die meerdere volledige haar follikels bevatten) die uit een gezond gebied van de haarkrans worden verwijderd, krachtig zouden blijven groeien wanneer overgeplant naar een kaal gebied van het hoofd. Elke 'ent' had een doormeter van ongeveer 5 mm omvatte 10-20 haarfollikels.

Dit waren de 'stoppen' of 'pluggen' die eerst met haaroverplanting werden geassocieerd.

Jaren '70 - Grotere Sessies

De verbeteringen in chirurgische instrumentatie, met inbegrip van handmotoren en uit elkaar plaatsende malplaatjes, stonden de plaatsing toe van meerdere en kleinere (2-4 mm) cirkelvormige enten in één enkele zitting.

Jaren '80 - Minigrafts en Micrografts

De follikels van het haar worden nu verwijderd in strips (stroken huid) uit het donorgebied aan de achterkant van het hoofd en de individuele enten worden voorbereid van de stroken. De open wonde wordt met een draadhechting dichtgenaaid om een beter cosmetisch resultaat in het donorgebied te verwezenlijken. De enten van het haar worden opnieuw kleiner, in de vorm van minigrafts die 3 tot 6 haarfollikels hebben, en micrografts die 1 tot 3 haarfollikels hebben.

Jaren '90 - Mega sessies transplantatie met Micro-Minigrafts of folliculaire eenheden.

Door nieuwe inplanttechnieken slaagde men erin grote aantalen grafts (duizenden) te verplaatsen. De instrumenten werden steeds kleiner om zodoende minimaal trauma aan het weefsel te veroorzaken. De strips die werden verwijderd uit de haarkrans werden ook steeds groter. Daar de grafts per microscoop uit de strips werden gehaald, gingen er steeds minder haarwortels verloren door het 'blinde' snijden van de chirurg of de assistenten.

Vanaf 2002: de FUE techniek wordt meer en meer bekend onder patiënten.

Vooral onder druk van het internet beginnen meer en meer artsen en klinieken de techniek te verkennen. De FUE haartransplantatie techniek is vele malen minder ingrijpend dan een strip operatie en er zijn na de operatie vrijwel geen complicaties mogelijk. De resultaten van een FUE operatie zijn vrijwel identiek aan wat kan bereikt worden met een strip operatie. Patiënten die beide methodes hebben ondergaan, verkiezen steeds de FUE methode omdat dit veel minder trauma veroorzaakt.

2004 : Prohairclinic - Eerste 'FUE only' kliniek in Europa

Vanaf 2004 is de eerste Europese 'FUE only' haarkliniek een feit. Prohairclinic voert dagdagelijks FUE haar implantatie uit. Prohairclinic heeft nooit (en zal nooit) FUT haartransplantaties uitgevoerd.

2007: Prohairclinic -FUE haartransplantatie megassesies mogelijk

Door optimalisatie van routines en jaren ervaring kunnen voor het eerst mega dagsessies van 2000 of meer grafts getransplanteerd worden met de FUE methode.

2012 : Prohairclinic - eerste haartransplantatie instituut dat ook Micro haar pigmentatie aanbiedt als totaal oplossing

Na een intensieve training van bijna een jaar is het mogelijk om Micro haar pigmentatie te combineren met haartransplantatie.

2014 : Prohairclinic - eerste haartransplantatie instituut dat anti haarverlies middelen op basis van nanotechnologie aanbiedt

Deze nieuwste generatie producten zijn bijzonder effectief om haarverlies te stabiliseren. Door het gebruik van zeer kleine ingrediënten kunnen deze producten sneller werken en dieper in de huid penetreren.

Aanbevolen Shampoo - Lotions - camouflage