FUE haartransplantatie ervaringen

Morientes zegt

Beste lotgenoten, Op 13 en 14 Juli 2017 heb ik een haartransplantatie laten uitvoeren bij Prohair Clinic in Belgie. Hieronder de indrukken. Achtergrond Sind mijn 17e is het kaalprocess van mij al begonnen. Op mijn 19e, toen ik al veel haren had verloren, kwam ik deze site tegen en ben ik meteen begonnen met minoxidil en finasteride.

Dit zorgde voor stabiliteit en hergroei van mijn haar. Na dit jarenlang te hebben gebruikt werdt ik een beetje slordig met het gebruiken van de medicijnen en mijn haar ging over de jaren weer langzaam achteruit. De laatste 4 jaar is het vrij stabiel is gebleven en vond ik het nu tijd voor een haartransplantatie. Ik heb heel dik donker haar met een slag erin, helaas is het haar in zone 1 en 2 voor 90% weg en is zone 3 ook aangetast. Keuze kliniek

Tegenwoordig heb je de keuze uit heel veel klinieken. Ga je naar een kliniek in Turkije, NL of Belgie? Aan ieder zullen voor- en nadelen kleven. Ik lees en schrijf als sinds 2004 mee op dit forum en voor mij stond eigenlijk al vast dat ik het liefst naar Prohair heen wilde, vanwege hun goede naam en jarenlange ervaring. Bovenal kun je gewoon in het Nederlands communiceren met de medewerkers. Mijn consultatiegesprek in Februari was met Bart, een aardige kerel, en na de offerte de keuze gemaakt om het in de zomer te doen.

De ingreep

Na vriendelijk te zijn ontvangen om 8:00 uur, begon het ongeveer om half 9 met het scheren van mijn bestaande haar en het tekenen van de haarlijn. Dit werd gedaan door Sabine. Bart was er ook nog even om wat voor foto's te maken. . Na controle van Dr. De Reys, die vond dat er een kleine aanpassing moet worden gedaan kon het echte werk beginnen. Dr. De Reys verzorgde de verdovingen en de dames begonnen hierna de grafts uit het donorgebied te halen. Alleen de verdovingen waren iets onaangenaam, voor de rest geen pijn gehad. Na het oogsten van de grafts wordt het implantatiegebied verdoofd en begint Sabine van het maken van de gaatjes. Wanneer dit achter de rug is worden de geoogste grafts een voor een weer teruggeplaatst in het implantatiegebied. Op dag 1 hebben ze bij mij eerst de bovenkant gedaan en dag 2 ben ik teruggekomen voor de haarlijn. 3000 grafts zijn getransplanteerd.

Al met al heb ik het zeer positief ervaren. Je krijgt pijnstillende medicatie mee maar die heb ik helemaal niet gebruikt. Het slapen was voor mij wel wat minder, want ben niet gewent op mijn rug te liggen.

Het lange wachten kan gaan beginnen.

Lees zijn volledige verhaal op haarweb

Happy zegt

Beste, Bij deze wil ook ik eens mijn resultaten tonen. ik heb er bewust voor gekozen om pas mijn resultaat te posten nadat ik ongeveer op mijn eindresultaat zit. Kort voorgesteld: ik onderging een HT bij prohairclinic toen ik 28 was, begin juni 2015. Ongeveer 5 jaar geleden merkte ik bij mezelf en kreeg ik reacties dat mijn kruin dunner werd en werden mijn inhammen groter. daarop nam ik minoxidil. dit deed de situatie lichtjes verbeteren en gaf mij ook wel een goed gevoel omtrent stabilisatie.

Omdat ik na ongeveer anderhalfjaar het gevoel had dat dit niet voldoende was ( ook doordat ik nog heel vaak last had van inflammation, vooral 's nachts ) nam ik er keratene retard bij. Sinds mijn HT neem ik nanoxidil en keratene retard. Vaststelling is dat alles redelijk stabiel was, zeker mijn kruin. vooral geen last meer van inflammation. Voor ik medicatie nam had ik ooit wel het gevoel dat er ooit een HT zou nodig zijn voor mij. mijn vader was kaal rond zijn 25e. doordat de rest van mijn familie donker haar heeft en niet kalend is, bleef ik stiekem hopen dat ik hun geven had geërft. later bleek dit niet zo te zijn door mijn dunner wordende kruin en haar. daarop bezocht ik haarweb.

De resultaten van prohair en het feit dat het niet ver is, ik woon immers ook in België. Overtuigden mij reeds geruime tijd voor deze haartransplantatiekliniek.

Ook het duidelijke verhaal en mooie resultaten van MarkR trokken mij effectief over de streep. hij gaf mij het idee dat een HT meer laagdrempelig was dan ik dacht. bij mij zijn zone 1 en 2 behandeld.

Lees zijn volledige ervaring op haarweb

Xavier zegt

Graag wil ik mijn ervaringen hier delen. Eind maart 2017 heb ik bij Prohairclinic in Berlaar een HT laten uitvoeren.

Na lang wikken en wegen, want ik was al een haar eerder op consult geweest. Pas enkele maanden later heb ik de knoop doorgehakt. Tot nog toe kan ik niets dan positiefs melden.

Een heel vriendelijk team heeft me de dag van de behandeling opgevangen. Alle uitleg gekregen die ik vroeg en ook nadien worden vragen heel snel beantwoord. Ik speelde eerst ook met het idee om naar Turkije te trekken maar de nabijheid en het feit dat je 's avonds alweer lekker thuis in je eigen bed ligt gaven de doorslag.

Dan betaal ik graag wat meer. Op het resultaat is het voorlopig nog even wachten maar het ziet er goed uit. Natuurlijk kreeg ik na afloop van de HT veel vragen van vrienden en kennissen maar iedereen reageerde positief. Ze zijn nu ook allemaal benieuwd naar de verdere ontwikkelingen.

Ter ondersteuning van de HT neem ik nu Keratene Retard en ik ga ook Nanoxidil gebruiken. Iedereen die twijfelt of hij de stap zou zetten naar een HT, ga zeker eens langs bij Prohair. Het is een topadres!

Lees zijn volledige verhaal op haarweb