DNA haartest

Trichotest TM – Fagron

Over Fagron
Fagron is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en produceren van gepersonaliseerde geneesmiddelen en oplossingen voor de magistrale bereidingsindustrie. Het bedrijf werd in 1990 in Nederland opgericht en is sindsdien uitgebreid naar meer dan 30 landen wereldwijd.

Fagron levert een scala aan producten en diensten aan bereidingsapotheken, ziekenhuizen en klinieken, waaronder grondstoffen, apparatuur en softwareoplossingen. De focus van het bedrijf op gepersonaliseerde geneeskunde stelt het in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden aan zijn klanten, zodat ze de best mogelijke zorg aan hun patiënten kunnen bieden.

De producten en diensten van Fagron zijn onderverdeeld in drie hoofdcategorieën: magistrale bereidingen, medische hulpmiddelen en gepersonaliseerde geneeskunde.


Over de Trichotest TM

De Fagron TrichoTest TM is een DNA test waardoor een behandeling op maat van de patiënt kan worden voorgesteld door een arts.
De resultaten van deze DNA test laten toe precies die actieve bestanddelen te selecteren die nuttig zijn voor de behandeling van één specifieke patiënt.
Meestal zal de arts een op maat gemaakt oplossing voorstellen uit een of meerdere combinaties:

• Geneesmiddelen (op basis van een lotion of capsules
• Voedingssupplementen
• Medische behandelingen zoals mesotherapie op basis van bepaalde medische of niet-medische moleculen

Wat onderzoekt de TrichoTest™?
De test kijkt naar factoren die aangrijpen op uw haarverlies zoals ontstekingsprocessen, antioxidantia, collageenaanmaak, hormonale factoren, een vitamine of mineralen-tekort, bloedsomloop, stress of medicijn-gebruik.


Werkwijze
De test gebeurt op basis van een speeksel afname.
Daarnaast doorloopt de patiënt een vragenlijst met de belangrijkste lifestyle-factoren.
Het DNA van de patiënt en de resultaten van de lifestyle-enquête worden in een gespecialiseerd labo geanalyseerd (Spanje).
TrichoTestTM analyseert 48 genetische variaties in 13 genen, geassocieerd met alopecia.
Na 4-5 weken ontvangt de arts een rapport met actieve bestanddelen die goed, gemiddeld of niet reageren volgens het genoom van de patiënt.
Deze informatie wordt u toegestuurd en u kan uw huisarts of een gespecialiseerde arts raadplegen om de een behandelplan op te stellen.
De huisapotheek kan de gepersonaliseerde behandeling bereiden.

Waarom een DNA haartest?
• Mannen en vrouwen die verschillende behandelingen hebben geprobeerd met weinig of geen succes.
• Erfelijke vormen van haarverlies.
• Hormonaal haarverlies (alopecia androgenetica).
• Haarverlies met kale plekjes (alopecia areata).
• Haarverlies tgv ziekte, stress of medicatie etc. (telogeen effluvium).

De voordelen
Deze DNA test toont aan welke producten er voor u wel of juist niet zullen werken; het is dus echt maatwerk, geen giswerk. Je ontdekt bijvoorbeeld of het zinvol is om Minoxidil, Finasteride of bepaalde vitamines of mineralen te gebruiken.

• Volledig gepersonaliseerde behandeling op basis van uw eigen DNA gegevens.
• De test is pijnloos, snel en gemakkelijk uit te voeren.
• De is eenmalig, omdat genen niet veranderen.
• Met de juiste adviezen kun je het haarverlies afremmen of zelfs stoppen. Door de correcte voedingsstoffen aan te bieden krijg je gezondere haren.

Maak een afspraak voor een Trichotest TM

Tarief Trichotest TM