Rechte haarlijn, of ‘zachte’ haarlijn? U vorm of V vorm haarlijn?

7 Oktober, 2022 16:44

Na de vraag “ziet een haar pigmentatie er natuurlijk uit?” is de tweede vraag meestal over de plaatsing van de haarlijn.

De haarlijn wensen van klanten liggen vaak zeer ver uit elkaar. Logisch, je hebt bijzonder veel variaties.

Soms is een rechte strakke haarlijn gevraagd, soms een zacht afgelijnde haarlijn in een V of een U vorm, een jeugdige haarlijn of een volwassen haarlijn.

Een groot voordeel van haar pigmentatie over haar transplantatie is dat de haarlijn plaatsing niet beperkt is door het beschikbare donorgebied (waar de haren vandaan komen bij een haartransplantatie). Bij haartransplantatie is er steeds een beperking van het aantal haren dat getransplanteerd kan worden. Op is op. Dus, in functie van het beschikbare haar kan al dan niet een lage strakke haarlijn bekomen worden, of bij weinig reserves, een hoge haarlijn met inhammen blijvend zichtbaar.

Bij weinig reserves wordt trouwens vaak haar pigmentatie aangeraden in plaats van haar transplantatie (omdat deze laatste nog steeds een dun ogend resultaat geeft). Lees meer over de verschillen tussen haarpigmentatie en haartransplantatie.

V vorm haarlijn, zacht gepigmenteerd
V vorm haarlijn, zacht gepigmenteerd

Micro haar pigmentatie (MHP) heeft geen beperkingen in de zin van gebrek aan ‘haar’.

De pigmentatie gebeurt met speciale pigmenten. Deze zijn onbeperkt en dus kan de ‘haar’ dichtheid altijd bereikt worden die afgesproken werd.

Toch kan je niet zomaar steeds een zeer hoge dichtheid pigmenteren. Bijvoorbeeld kan je bij iemand die een lage haar dichtheid heeft achteraan en de zijkanten beter geen hoge dichtheid gebruiken. Het zou er onnatuurlijk dicht uitzien waar gepigmenteerd worden.

U vorm haarlijn, strak gepigmenteerd
U vorm haarlijn, strak gepigmenteerd

Alles heeft te maken met ervaring, oog voor detail, en technische kennis.

Sabine Dillen is onze master haar pigmentatie specialiste. Zij heeft 20 jaar ervaring als haar transplantatie hoofd assistente en ondertussen ook al 10 jaar als haar pigmentatie experte.

  • Last van haarverlies, kaalheid?
  • Zoek je een betaalbare, snelle, volledige en natuurlijk ogende oplossing?

 

Maak een afspraak voor een gratis persoonlijk of online videogesprek.