Orale (pilvorm) Finasteride vervangen met Finasteride lotion? Meer informatie

10 Juli, 2019 10:44

Weg van Orale Finasteride? Hier zijn enkele uitstekende redenen om over te schakelen op Finasteride/Minoxidil Lotion.

In onze kliniek hebben de Artsen besloten om het aanbieden van orale finasteride stop te zetten.

De beslissing kwam na het bezoeken van FUE Europe meeting 2019 in Manchester, waar veel Drs hun cases en ervaringen met betrekking tot de actuele finasteride behandeling presenteerden.

De resultaten zijn overweldigend in het voordeel van het gebruik van een Finasteride-oplossing gemengd met Minoxidil.

Er zijn tot nu toe geen bijwerkingen waargenomen die tot nu gerelateerd waren met orale Finasteride.

Onze Drs hebben besloten om een versie van 0,5% finasteride en 5% Minoxidil te gebruiken.

Een voorbeeld van resultaten, volledig gedocumenteerd door een van onze patiënten, is hieronder te zien (na ongeveer 10 maanden, dagelijks 2 toepassingen)

 

Hier een mooie studie waarin de studie wordt vergeleken tussen een lotion met 0,25% finasteride en 3% Minoxidil versus een lotion die slechts 3% Minoxidil bevat.

 

Abstract

Achtergrond

Het synergisme van gecombineerd gebruik tussen oraal finasteride en lokaal minoxidil is vastgesteld voor de behandeling van androgenetische alopecia bij mannen. De bezorgdheid over nadelige effecten van finasteridegebruik is echter toegenomen.

Doelstelling

Om de werkzaamheid en veiligheid van topische oplossing van 0,25% finasteride vermengd met 3% minoxidil versus 3% minoxidiloplossing bij mannen met androgenetische alopecia te vergelijken.

methoden

Veertig mannen in de leeftijd van 18-60 jaar met androgenetische alopecia werden gerandomiseerd tot 24 weken behandeling met een finasteride / minoxidil of minoxidil-oplossing tweemaal daags. Primaire werkzaamheidseindpunt was de verandering ten opzichte van de uitgangswaarde van haardichtheid en haardikte in week 24. Secundaire eindpunten waren wereldwijde fotografische beoordeling door behandelingsblinde onderzoekers en proefpersonen. Veranderingen in plasma dihydrotestosteronniveaus en bijwerkingen werden geregistreerd.

resultaten

In week 24 was de gecombineerde oplossing van finasteride en minoxidil significant beter dan alleen minoxidil bij verbeteringen van haardichtheid, haardiameter en globale fotografische beoordeling (allemaal P

Conclusie

Behandeling met topische oplossing van 0,25% finasteride gemengd met 3% minoxidil was significant beter dan 3% minoxidil-oplossing voor het bevorderen van de haargroei in mannelijke androgenetische alopecia en werd goed verdragen.